31 decembrie 2011

Pentru maine


Daca ne-am cunoaste, ti-as trimite o scrisoare. Scrisa cu stiloul, pe o foaie ingalbenita de timp, din cele pe care le am in birou, uitate de zece ani. Ti-as scrie despre mine cel de-atunci, si despre mine cel de-acum. Te-as intreba despre tine cel (cea?) de-atunci, si despre tine cel (cea?) de acum.

Ti-as scrie o poveste frumoasa de dragoste cu mici razboaie, cu fericire si zambete dar si cu suparari. Un drum incalcit, care m-a (ne-a?) dus in cele mai neasteptate locuri, cu cei mai neasteptati oameni, intamplari insiruite pe multe pagini albe si uitate de timp.

Ti-as spune ca macar de acum inainte, daca n-ai facut-o pana acum, sa tii un jurnal. Sa-ti notezi acolo gandurile, intamplarile, si mai presus de toate, emotiile. Hartia n-are cum sa le tina minte, dar tu ai sa le stii, din cuvinte, ai sa citesti si o sa iti apara lacrimi in colturile ochilor, si ai sa razi si ai sa ti le stergi, putin rusinat. Ai sa-ti amintesti lucruri pe care nu ti le-ai mai amintit niciodata, ai sa traiesti ce ai trait si atunci, cu mai multa inima ca atunci. Ai sa vezi cum tristetea se transforma in nostalgie, cum supararile de atunci o sa fie un zambet si-un "doamne ce greu mi-a fost" - si o sa-ti fie si mai usor, atunci in trecut.

Pentru ca "timp" nu exista, suntem aici si acum. Si daca acum iti amintesti cu nostalgie si dragoste despre acolo si atunci in trecut, in aici si acum din trecut ti-e mai usor sa mergi inainte. Si sa scrii si sa citesti, pagina dupa pagina, o poveste frumoasa.  

Si ti-as spune sa te lasi condus de inima, ca doar ea stie unde vrei cu adevarat sa ajungi, si sa-ti folosesti mintea doar pentru ce e ea cu adevarat, un instrument care rezolva ce-i dai sa rezolve. Lasa inima sa-i puna intrebarile, si ai sa ai raspunsurile de care ai nevoie. Intreaba-ti inima "unde?", si las-o pe ea sa intrebe mintea "cum?". Si bucura-te ca ai ajuns acolo, si intoarce pagina si scrie de azi bucuria de maine, gandindu-te la nodul din gat pe care ai sa-l ai cand ai sa citesti, peste ani, ca sa fii si mai fericit atunci. Pentru ca nu exista nici azi, nici maine, nici ieri, este aici si acum.

N-am unde sa-ti trimit scrisoarea asta, dar primeste-o, oriunde ai fi. Fii fericit azi, ca sa fii si ieri si maine. Si traieste azi, nu exista nici maine, nici ieri.

Niciun comentariu: