20 iulie 2006

taxi!

cand am venit in bucuresti stiam poezia pe de rost. atentie la taximetristi, sa te uiti la preturi pe portiera, sa te uiti sa fie de firma, sa te prefaci ca stii unde mergi, daca te intreaba pe unde sa nu spui niciodata ceva "idiot" de genul "pe drumul cel mai scurt" etc.

cel mai simpatic mi s-a parut un taximetrist de la gara de nord. venisem de acasa, aveam doua genti mari .. am urcat in masina injurand din cauza celor 10 alti taximetristi care m-au abordat "unde mergi baiatu', hai ca te duc ieftin, am masina dupa colt, etc etc.". M-a intrebat din prima "cat ti-au cerut astia ?". Eu zic 200, la un drum care face 80. Rade,si-mi spune ceva de genul: " care-l vezi ca nu sta in masina , ala e clar ca nu e cinstit. pai eu am masina de la firma , omu' se uita vede firma, ma vede ca citesc ziaru, intra si spune unde merge, eu il duc. asta e meseria. nu sa stau pe langa masina ca la piata , hai cu mine ...". Si era suparat, ca "prostii" se duc cu aia , care ii agata pe strada. "Pai cum domne' da chiar nu-ti dai seama ca ala iti baga mana in buzunar? Multi prosti, domne' " :) :).

Si am avut din nou aseara ocazia sa merg cu unul din cei care fac "meseria" asta pentru ca li se potriveste. Cei de genul asta imi aduc aminte de un coleg de liceu, primul care a avut carnet si masina dintre noi toti. Cand urcam in masina, cu el la volan, era mereu un amestec de aventura si relaxare. Mergea prea repede, depasiri la limita, mai trecea pe rosu, mai pe contrasens, vorbea incontinuu si ti se parea ca nu e deloc atent la drum, dar ajungeam mereu repede, si fara probleme (prea mari). Asa si unii din taximetristii cu care merg. Ma duc pe tot felul de stradute dubioase, pe care merg cu 120 la ora si ma tin de portiera sau pun frana si eu cu disperare, de pe locul din dreapta. Timp in care el foarte relaxat, ca si cum ne-am cunoaste de ani buni, ma intreaba de servici, mai cere telefonul, daca "se poate" sa dea si el un "bip" sau chiar sa sune pe cineva, ca "mi s-a terminat cartela". Sau iti aprinde o tigara, zice sa aprind si eu una "ca el nu e de asta cu mofturi, ca domle, la mine nu se fumeaza". Se lasa pe spate in scaun, ca in fotoliu, si porneste "in cursa". Merge pe unde crede el ca e mai bine, si nu ma ocoleste ca sa ma taxeze in plus, si nu vorbeste tot felul de prostii ca sa ma plictiseasca.

A, si n-am mai mers de mult cu un tx cu "manele la maxim". Au disparut? Nu cred, asta chiar ar fi prea bine. Am mers in schimb cu o dacie cu DVD... si videoclipuri 50Cent.

grr.. tre sa ma apuc de muncit ..

Un comentariu:

Unknown spunea...

metrou ramane cel mai bun prieten al omului!!;)