12 iulie 2006

BAC ..

e un subiect foarte la moda, observ.

se da spaga la BAC, se stiu subiectele la BAC, se copie la BAC ...
cred ca jumate din cei ce "dau BAC-ul" nu stiu sa scrie cuvantul pe litere, l-am auzit de prea multe ori spus in feluri foarte ciudate.

da, am vazut aseara la TV ca o eleva , viitoare studenta :d comunica , parintilor probabil, faptul ca "a luat 9,9x" nouanouazecisiceva. UAU. La un telefon Nokia care costa peste 15 milioane, imbracata cu haine care probabil se ridica pe la aceeasi valoare. dupa care urma probabil sa mearga cu prietenii sa lase vre-o 50 lei noi :D "la o terasa", pe un suc si o cafea. ma opresc aici. nu stiu daca fata a dat spaga, a cumparat subiectele, a copiat sau daca e intr-adevar o fata desteapta care a "facut de 9,9x".

problema mea e ca fata ( sau altcineva, ma rog) are mai multi bani pe mana decat au salar profesorii care-i vand subiectele sau care iau spaga .. si fata nu invata, pentru ca n-ar avea rost sa se chinuie sa inteleaga de ce moromete e moromete si nu e intelectual. sau orice altceva. stii cum e .. "Ai bani? eşti boier; n-ai bani? poţi să fii coborât cu hârzobul din cer, tot degeaba.". pentru CE sa piarda timpul sa citeasca o carte cand poate sa piarda ziua cautand feluri sa arate mai .."urbana", sau mai metro..ceva ?

viitorul de aur al tarii :d este reprezentat de niste copii care au ca singur scop "sa aiba multi bani" si care invata inca de la gradinita ca vecinul de bloc merge la gradinita "aia urata" si "e prost" pt. ca "nare banu'". apoi spaga la bac, spaga la facultate, spaga pentru un job, spaga pentru mai ce ??

si vinovati, cred eu, sunt parintii, care isi condamna copii la o viata condusa DOAR de bani, care ii invata ca rezolva totul cu bani. ii va fi ciuda sa munceasca ca sa castige un salar de 15 milioane , nu va vrea niciodata sa invete ceva pentru ca nu intelege de ce. nu va intelege de ce e "bolnav de depresie" si intelectul atrofiat nu-l va ajuta niciodata sa se intrebe "de ce?".

toata lumea spera ca in romania se va schimba ceva in bine, odata cu tinerii, cu "noua generatie". eu cred ca o sa-i regretam cu totii pe cei de azi , comunisti sau nu , hoti sau mincinosi cum sunt, care ne conduc, pentru ca noua generatie va fi prea redusa mintal ca sa mai conduca ceva. o sa fie ca la americani, pe care toti ceilalti ii considera idioti, iar ei se considera "de succes".


si DA, stiu ca trebuie bani pentru orice, si eu vreau bani , am nevoie de ei. vreau casa masina excursii vapoare etc. dar nu inteleg de ce sa nu ma opresc sa rad 4 ore continuu citind jerome k jerome, sau sa visez in Fundatia si Dune , "androizii viseaza la .." sau sa ma bucur prosteste la Maytrei.

ma opresc pentru ca imi dau seama ca ma enervez de-a binelea ... :d

Evermore - It's too late.

4 comentarii:

Anonim spunea...

"se copie la BAC?" :)

derelict spunea...

vorbeste lumea .. :)

Delice spunea...

mda, cam asa se intampla but what can u do? sunt copii care au si o gramada de bani dar si invata. u can't blame them all, nu?

Anonim spunea...

cum spuneam, pe copii nu-i invinuiesc deloc.. e greu la 18 ani cand te plimbi cu un BMW nou nout si ai de toate si mergi in cele mai ... locuri si faci cele mai ... lucruri sa iti dai brusc o palma si sa te gandesti "hei, poate ar trebui sa citesc morometii pentru bac".

n-am ajuns niciodata pana la sfarsit cu rationamentul pentru ca nu stiu cum .. dar ca parinte , cand copilul de 18 ani in loc sa citeasca moromete vrea un BMW ca sa fie in rand cu lumea ... nu stiu daca i l-as da asa usor cum fac majoritatea acum. dar nici nu stiu ce i-as raspunde. e clar ca nu i-as putea spune "ia si citeste moromete si lasa bmw ul", "pe vremea mea .." sau alte de astea ...

si NU, nu sunt un frustrat.. si eu intr-a 12-a aveam masina(ok , nu era bmw:( ), mergeam in baruri/cluburi, aveam tot ce vroiam si inca in plus.

dar le multumesc parintilor mei ca mi-au dat mai mult decat bani