18 martie 2007

Master

Sunt fericit, sunt Master in Marketing Online (cu 10, na!)

Am terminat, si uitandu-ma inapoi, imi pare bine ca am ales sa fac masterul asta. Pentru multi este probabil numai o bucata de hartie, sau un titlu pe care il adauga in CV. Eu nu-mi agat diplomele pe pereti ( desi uneori mi se pare o idee interesanta asta, ca sati aduca aminte cine esti, nu ca sa le arati la altii) si nici nu ma preocup prea mult de CV, pentru ca scopul meu nu e sa fiu un angajat, am vrut mereu sa fiu , si am sa fiu, de cealalta parte a ... baricadei.

Eu sunt absovent de Informatica, si de aceea masterul asta la ASE a insemnat ceva pentru mine, pentru ca ASE ul e altceva decat Informatica, si Marketingul e altceva decat.. Informatica. Da, e la fel ca la facultate, daca vrei inveti daca nu .. nu si pana la urma de trecut , treci... Si tot ca si la facultate, nu ramai cu mare lucru din ce inveti acolo, ramai doar cu ce te-a interesat. Poti sa inveti lucrurile respective si fara sa platesti taxa, si fara sa ai diploma.

Mie masterul asta mi-a schimbat ceva din modul de gandire, poate mai putin prin ce am citit in cursuri, si mai mult prin ce am citit in carti. Apropo de carti, am regasit in lista facuta aici de Andrei cartea Focus care e una din cele care mi-a placut si m-au facut sa ma gandesc serios la ce poate insemna cu adevarat Marketing, trecand peste ce am vazut eu ca intelege multa lume din cuvantul asta. La noi - si da, stiu ca in momentul asta fac o generalizare care poate nu e la locul ei - marketingul inseamna publicitate. Si cutii frumos colorate pentru produse si negociere de contracte. Si nu e asa, marketingul e mult mai mult. Ma rog, nu e loc aici pentru discutia asta...

Spuneam ca masterul mi-a schimbat ceva in modul de gandire. Nu numai din cauza materiilor, ci si din experienta in sine, pentru ca sunt diferente mari fata de facultatea pe care am facut-o eu. Diferente de mentalitate. Si profesorii si colegii, la fel, foarte diferiti.

Am invatat multe si multumita unor profesori care au pus suflet in ce au facut si care au facut ce au facut din ..pasiune?.. si nu din "datorie", si asta s-a vazut, de multe ori si de toata lumea.

Las sa treaca ceva timp, si am sa repet experienta... am sa ma inscriu la un alt curs de unde am sa invat ceva nou, pentru ca e pacat sa nu inveti ceva nou, din cand in cand. Si probabil ca am sa aleg tot ceva cu taxa, pentru ca oricat de prosteste ar fi, in momentele cand vrei sa renunti (pentru ca sunt multe momente de astea), taxa platita e unul din motivele care TE AJUTA sa nu o faci. Si e bine sa nu renunti.

Si ceva foarte important, cu care probabil trebuia sa incep. Sunt foarte fericit ca am terminat, pentru ca acum doi ani cand m-am inscris la masterul asta, am facut-o ca sa-mi demonstrez ca POT MAI MULT, si ca SUNT MAI MULT decat eram in momentul respectiv. Mi-am dorit foarte mult sa-mi demonstrez asta, si sunt fericit ca am reusit.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Felicitari si succes! E un domeniu foarte foarte misto.