05 ianuarie 2007

2006-2007

Nu stiu cine a spus chestia asta, si nici nu as putea sa o citez, dar ideea principala era urmatoarea... Da, stim cu totii ca scopurile / obiectivele sunt foarte importante. Da, Anul Nou este un moment bun pentru a evalua ceea ce s-a intamplat pe parcursul anului trecut, si a fixa ceva nou spre care sa te indrepti in anul care vine. Problema e ca nu e de ajuns. Marea majoritate a oamenilor fac o lista de obiective, si nu o mai citesc niciodata. In cel mai bun caz o citesc la anul, si atunci se descurajeaza vazand ca multe din chestiile pe care si le-au propus au ramas la stadiul de "vreau sa .." si isi propun "anul asta CHIAR am sa ...". OK, poate daca in dimineata aia de 1 ianuarie cand faci lista si esti mahmur, obosit sau mai stiu eu cum , chiar VREI sa schimbi ceva, dar ce folos daca peste 5 zile cand esti din nou la servici deja ai uitat jumatate din ce ai scris pe lista? Si cu ce o sa te ajute daca te uiti pe lista de obiective si o analizezi odata pe an, la 1 ianuarie?

2006-2007 (in sensul de revelion, etc.) nu a insemnat nimic pentru mine. Nu m-am uitat in urma, la 2006, pentru ca stiu foarte bine ce gasesc acolo. Vise neimplinite si bucurii. lucruri pe care le-am vrut si pe care nu le-am avut sau chestii care ma mir ca am fost in stare sa le cumpar. Certuri si distractie, depresie si ras in hohote. Oameni de care m-am despartit, dupa care plang, oameni pe care ma bucur ca i-am cunoscut.

Nu (mai) trag linie dupa 2006. Un an nu are un rezultat. Pe 1 ianuarie 2007 e mult mai bine decat pe 1 ianuarie 2006. Pe 1 ianuarie 2007 e mult mai rau decat pe 1 ianuarie 2006.

Si iau o singura hotarare pentru 2007. Am sa scriu lista de obiective, am s-o citesc si am s-o actualizez ( nu cred ca am sa reusesc zilnic, dar ) de multe ori, de cate ori este nevoie. Anul 2007 este format din multe zile si rezultatul lui 2007 este suma rezultatelor zilelor lui.

La multi ani !

2 comentarii:

Carmen spunea...

daca ai cu adevarat obiective pe care vrei sa le atingi, nu astepti nici 1 Ian, nici luni, nici nimic.
Este chiar stupid sa astepti un an intreg pentru a-ti putea propune noi obiective.

derelict spunea...

da, e stupid, si totusi nu asa face lumea ? "de la anul ma apuc serios de .." "dupa revelion ma las de fumat" ...

eu unul stiu ca am scapat cu greu de problema asta ...