24 ianuarie 2007

Urmatorul ...

Deschizi ochii.

O coada imensa, de oameni , care se misca incet, dar se misca. Te uiti in spate si vezi pana departe.. oameni la rand. In fata .. oameni la rand. Capatul nu se vede.
Stai , la rand, nici tu nu (mai) stii de cand, dar stai, toata lumea sta! Nu stii de fapt de ce stai aici, la ce ar trebui sa te astepti, cat mai dureaza...

Ajungi sa ii cunosti pe cei din jur, stati de vorba. Unii planuiesc sa treaca in fata, cu orice pret. Nu stiu, nu conteaza ce e in fata, dar tre sa treaca in fata. Dau din coate , se iau la bataie. Cu cate un ochi vanat, dar avanseaza, cate un loc, inca unul.
In urma lor, oameni care raman pe loc, isi ingrijesc ranile si-i injura. Ai vazut ce mi-a facut ala ? Da.. Da mie, mie ai vazut ce mi-a facut ? Nesimtitul. Ne-a furat locul. Hei, voi !, ati vazut ce ne-a facut ala ? Ne-a furat locul. Deja cred ca ai trecut pe langa 3 grupuri de oameni nervosi care le furase locul anul trecut. Altii explica de ce pe ei ii dezavantajeaza faptul ca s-au nascut in aprilie, si au prins un loc prost. Se opresc, se aseaza , izbucnesc in plans; lumea trece pe langa ei, cu priviri curioase. Unii se opresc, le asculta povestea, si trec mai departe, ridicand din umeri. Altii se aseaza, si-i consoleaza: Da, stiu, eu sunt nascut in februarie, iti dai seama? La mine e si mai rau. Plang impreuna. Ai trecut si pe langa cateva grupuri de astea pana acum.

Cate unul se enerveaza si pleaca. Nu mai poate. Incepe sa strige, Noi nu ajungem nicaieri asa, n-are nici un rost. Dupa el, unii ii dau dreptate. Da, sa stii ca da, avea dreptate. Pai uite, stam de-o viata la coada asta.. n-am ajuns nicaieri. Ce treaba-i asta? Pai daca n-am ajuns in atata timp, cat timp sa mai pierdem? Lasa-i pe astia tineri sa-si faca iluzii, eu am imbatranit , ma retrag. Hai, mergi cu mine? NU stii ce sa faci. Parca are dreptate. Esti tanar, poate ai inca timp sa faci altceva nu sa stai aici la coada asta.. cine stie cat , si daca la sfarsit nu e nimic.. de fapt ce e oare la sfarsit? De fiecare data ti-e din ce in ce mai greu sa ramai. Dar ramai.

Cei care pleaca, te arata cu degetul. Fraiere, uite, eu vin de acolo, din fata, si n-am ajuns nicaieri. Nu te mai du, pierzi vremea de poamana. Hai, hai sa-ti povestesc ce greu a fost pana acolo, ai sa vezi, n-ai sa mai vrei sa mergi nicaieri. Uite, vezi daca esti prost, stai la coada, si nici nu stii pentru ce. Ai tu impresia ca ai sa obtii cine stie ce. Fraiere !!

Te dor picioarele, si iti tiuie urechile de la singuratate. E din ce in ce mai putina lume la coada si a inceput sa mearga mai repede.

Lumea incepe sa murmure. Toti se ridica pe varfuri. Se vede, se vede ceva inainte.

Mai sunt doi oameni in fata ta. E un nene, la un birou, cu un pix in mana. Pare nervos. Iti bate inima din ce in ce mai tare, se ridica un nod in gat. Auzu de la cel din fata , o frantura de conversatie ".. alege .. cum .. acasa .. ". Oare ce zice. Uiti sa respiri, incerci sa intelegi.

_Dumneavoastra, ce doriti ? E amabil, nenea. Nu e nervos deloc, zambeste.
_Cum, ce-mi doresc?
_Da, CE va doriti?
_Adica.. asa, in general.. ? Sau cum?
_ Da, ce va doriti, un Mercedes, un avion, o casa la Malibu, pacea mondiala?
_Si ..
_Da, tot ce doriti, va indeplinesc, dar hai, mai repede, ca asteapta lumea.

E ceva la mijloc, e clar. Oare ce costa asta. E clar ca nu e degeaba. Imposibil sa iti dea "orice" degeaba.

_Pai ce tre sa dau la schimb?
_Pai ce sa mai dati la schimb, ati stat la rand atata timp, e gratis.
_A, stiu eu, e o intrebare capcana, daca cer o masina, mi-o dati , dar o sa fie prea scump Service-ul al ea, Daca cer o casa, Impozitele mari, si n-am sa am cu ce sa merg in concediu..

_Alo, va hotarati sau va trimit inapoi la coada ?
_A, da, vreau o masina. Ba nu, un servici cu salar mai mare, ba nu ..
_Hai, mergeti dumneavoastra inapoi, si va hotarati, va mai asteptam! Urmatorul !

E randul tau. Inchide ochii si gandeste-te bine.

5 comentarii:

JouJou spunea...

:) Eu vreau timp.

derelict spunea...

beurrevolant,

din toate, timpul este SINGURUL care este egal pentru toti.

Oamenii se nasc saraci sau bogati, sanatosi sau nu etc etc .

Dar timpul e la fel pentru noi toti...

Anonim spunea...

cum dau si eu de tine?! puneti adresa de mail la profil sau ID-ul. vreau sa schimb doua vb.

derelict spunea...

Ok,
am pus adresa de mail in profil ..

ghrayada spunea...

la ce coada ai stat? Ca la cozile unde am stat eu aia luau nu dau.
In orice caz, cozile se pare ca sunt la fel...Acu' au ajuns si pe bloguri :)