17 ianuarie 2007

Colour My Eyes

Realizez ca e penibil ce se intampla cu mine, si mi-e rusine.

Cred ca am spus in ultimul timp asta de o mie de ori. In ultima vreme observ ca am intrat intr-un proces de .. auto .. ironie, critica, whatever, care devine din ce in ce mai acut.

Am tot felul de visuri, care merg de la un telefon nou, cand cel pe care-l am acum refuza - cu o incapatanare pe care numai electronicele pot sa o dovedeasca - sa raspunda la comenzi, la o masina care sa nu pocneasca din toate incheieturile, la o casa pe malul oceanului (sau intr-un sat in alpi ;) ). Zaraza ma complimenteaza in fiecare seara ca nu mi-am schimbat telefonul, si ma simt flatat, dar sincer, nu cred ca asta ma ajuta cu ceva.

Adica da, ok, am citit pana acum ... mult. Stiu multe chestii, cate putin din fiecare, pot discuta despre diverse subiecte, mergand de la filosofie pana la politica sau fizica cuantica (cate putin am spus, ! ). Au fost momente cand mi-am dorit sa nu fiu asa, sa fiu un prost si un nesimtit, pentru ca asa sunt prea sensibil, prea empatic, prea nustiucum, si nu ajung sa fac nimic pentru ca m aia lumea inainte bla bla. Pe undeva chestia asta si-a pus amprenta in psihicul meu pentru ca in ultimul timp m-am prostit, treptat; ma sperie ca nu mai stiu sa raspund la intrebari simple sau uit mereu cine a scris cutare carte.

Asa, nu asta voiam sa spun.

Nemultumirea mea e alta. De fapt, eu nu inteleg care e problema. Nu as putea sa stau in "casa cu terasa", la malul oceanului, sa citesc ?? WTF? Undeva in subconstientul meu, probabil din cauza exemplului oferit de multi, afaceristii , ca si fotbalistii, sunt toti niste prosti. Wrooong!! Una din chestiile care m-a facut sa renunt la ce faceam inainte a fost ca am sesizat eu ca , vezi doamne , ma prostesc. Nu mai am timp sa citesc, si sunt mereu cu treburi. Lasa, bine ca am acum timp.

1. Vreau casa cu terasa, la ocean. Si oceanul sa fie frumos si albastru, ca in OC. Vreau masina calumea, 2 masini, 3, fara numar. Vreau yacht ( poate gresesc, si atunci imi cer scuze in avans , dar, fratilor, se scrie yacht, ca sa te dai mare ca stii engleza, ca mine, sau iaht, pentru ca asa e in DEX, nu yaht ! !) Vreau multi bani, sa pot merge in diverse locuri si sa-mi cumpar toate prostiile. Vreau sa ma simt marinimos, sa pot ajuta pe cineva si sa ma simt bine cu asta. Vreau sa am o afacere care sa mearga bine, si sa fie cinstita. (Si da, firaraldracului, sunt sigur ca se poate chestia asta). Vreau sa am masina frumoasa, sa fiu bine imbracat si sa ma admire lumea. Care-i problema?? Vreau vreau vreau.

2. Sa nu fii surprins(a) daca data viitoare cand imi spui ca "visez frumos" sau ca nu se poate sau ca e prea greu, sau ca eu nu pot, sau ca numaistiudincemotiv eu nu fac bine ca ma gandesc la asta si ar trebui sami vad de treaba de zi cu zi, deci ziceam, sa nu fii surprins(a) daca ori te injur ori te plesnesc peste fata. Nu imi mai jigni visurile, mintea, si nu imi mai pune piedica cand alerg.

3. Lumea este vinovata pentru ce mi se intampla mie. Si eu sunt vinovat. Si acum nu glumesc. Am fost impins inspre ce sunt acum, si am fost slab si nu m-am impotrivit (destul). Persoanele care si-au proiectat "viziunea lor" asupra vietii mele si eu am fost prost s-o imbratisez, si slab sa n-o pot contesta si respinge. M-am lasat convins.

4. Ce naiba caut eu angajat ??? Sau ma rog, hai sa zic, startul e mai greu, am schimbat orasul, aici nu sunt in elementul meu, imi trebuie o acomodare. Pana cand??? Ce naiba cum pot sami cumpar casa cu terasa din salar ? Nici directorii de la Regii, cu salariile de-si fac cruce oamenii la teve cand le aud nu pot sa-si faca casa in Malibu din salar. WTF ?? Niciodata n-o sa pot indeplini nici un vis din salar, indiferent ce vis sau ce salar o sa am.

5. Am bani acum. Poate am spus vreodata ca n-am. Am. Pot sami cumpar cel mai scump telefon ( sa n-aiba diamante:) , totusi). SI probabil ca odata, cand porcaria de acum se va bloca, il voi da cadou la cineva pe strada sau am sa-l calc in picioare pana nu mai ramane nimic si am sa intru in primul magazin sa-mi iau altul. Masina nu pot sa-mi cumpar, inca , dar in ritmul de acum voi putea in curand. Nu raman niciodata fara bani, si fac cam tot ce imi doresc, cumpar cam ce vreau ( asta pentru ca nu vreau marea si sarea). N-am datorii sau credite. ( bine, hai, am unul, dar nu ma pot hotara sa-l platesc nu de bani ci tot (la naiba) de gura altcuiva). Dar nu pot sa-mi cumpar casa in Malibu. Si in ritmul asta n-o sa pot niciodata. N-o sa am niciodata yacht si n-o sa schiez niciodata in Alpi unde am sa am o cabana cu o pisica.

Aurea Mediocritas.. my ass. M-am saturat sa tot fac"ce trebuie" si sa tot va ascult prostiile zi de zi. Lucrez, am un servici, am sa renunt la un moment dat la el, ca sa-mi urmez visurile. Da, visurile mele sunt Masini si Case. Care-i problema ? Sunt mai destept de cat voi, si o sa am mai multi bani ca toti la un loc. De ce ? Pentru ca asta vreau, de aia. N-o sa fac totul azi, sau maine. No sa am maine casa, dar o s-o am. Si n-o sa fac credit pentru un telefon, si n-o sami cumpar blugi din descoperit de cont pe card. Idiotilor!

Hai, razi! Si da, stii foarte bine ca razi degeaba, pentru ca am obtinut Tot ce am Vrut pana acum si n-o sa ma opresc aici !


"..wake me on the day that i will miss.."
Mark Norman presents Celine - Colour My Eyes.

6 comentarii:

Carmen spunea...

...nici eu nu cred in povestea cu spritului nu-i dauneaza putina precaritate.

Anonim spunea...

Tu din ce oras esti? Hai sa ne intalnim sa bem un suc / o bere? :)

derelict spunea...

Hmm.. stiam eu ca nu e bine sa spun ca pot sa duc o conversatie despre politica si fizica cuantica..

Nu ma las prins :d

albeenah spunea...

mama...dar te kam ambalashi ceva!!!
vezi ca risti sa iesi din targetul Zaraza ;)

Anonim spunea...

salut. lasa-mi si mie o adresa de mail. vreau sa schimb cinci vorbe cu tine. cu prietenie

derelict spunea...

derelictblogger gmail com