25 aprilie 2007

moarte

da, vorbesc despre deja celebrul caz.

Incerc in continuare sa inteleg, si in continuare sper ca sunt lucruri care (totusi) inca nu se stiu sau nu se spun.

Nu cred ca pana acum sa mai fi auzit de cineva atat de tanar care sa moara in felul asta. Din cauza muncii, ma refer. Pentru ca din cauza muncii se moare. Da..dar mereu am asociat moartea cu un .."antreprenor" .. care nu doarme noptile de grija banilor pe care ii pierde sau ii plateste .. de grija vanzarilor care vin sau nu vin, de grija depozitelor care au luat foc, a vapoarelor care s-au scufundat sau mai stiu eu ce...

Dar, angajat fiind, sa mori din cauza serviciului? Prima intrebare pe care mi-am pus-o cand am auzit stirea a fost "oare cati mai sunt ca ea de care nu stim?".

Pentru ce va faceti asta oameni buni? Am citit pe "forum-ul" de la protv cum oamenii fac ce stiu mai bine - arunca vina pe altii. Sefii sunt vinovati, multinationalele, situatia economica viata care este nedreapta. Oameni buni.... cum naiba te poate obliga cineva sa muncesti 20 de ore pe zi?? Ce naiba, doar nu e sclavie. E alegerea ta daca vrei sa muncesti asa. Exista mereu o alternativa.

Ce pacat de oamenii astia. Ei sunt bine intentionati, sunt harnici si capabili, ar putea face minuni cu viata lor... si fiind de buna credinta sunt prinsi in capcana de a munci pentru salarii de mizerie si "pozitii" si "cariera" pentru ca asa "e bine"...


Poate maine am sa spun ce gandesc, dar acum doar simt mila.

Un comentariu:

GreenEyes spunea...

cred ca fiecare face o alegere la un moment dat in functie de viata proprie, de intamplarile prin care a trecut.Stiu nenumarate persoane care se agita cu munca ca sa faca bani sa isi ia masina sau mai stiu eu ce dar repede,repede sa se intample asta ca altfel nu e bine.Zilele trecute ii ziceam la un prieten sa se potoleasca ca masina poate sa o ia si peste 1 an nu e absolut necesara ... mai ales la circulatia din bucuresti.Cred ca oamenii in zilele noastre vor sa aiba cat mai multe, un confort (de multe ori material) cat mai sporit si asta intr-un timp cat mai scurt.Nu se gandesc la sanatate sau la alte lucruri mult mai importante.Ok, vrei locuinta, vrei masina dar toate la timpul lor...doar nu o sa te distrugi pentru a le avea pana la 27 de ani (de exemplu).In cazul tipei ce o murit sunt multe speculatii si ca de obicei presa scoate la "vedere" doar anumite aspecte.