19 august 2007

Legea persistentei

Am citit acum un articol despre Legea Atractiei (credeti in LoA?) si (chiar daca e tarziu) cred ca e momentul sa-mi scriu o idee...

Mai mult decat in LoA eu cred in (ceea ce am denumit) Legea Persistentei (iertare, daca termenul exista deja ... ). Aceasta lege, a Persistentei, cred ca se aplica la tot ceea ce facem(vrem sa obtinem). Si legea e simpla - daca esti hotarat sa duci pana la capat ceea ce ai inceput ( sa obtii ceea ce iti doresti), daca esti persistent in dorinta si actiune, vei atinge rezultatul dorit. E simplu, nu? E o chestie care pare cam ... spusa ca sa 'ma aflu in treaba', nu ? Nu. Eu ma refer la acel sentiment pe care il ai ( la hotararea pe care o iei ) cand iti propui sa incepi 'ceva' - ca nu te vei opri pana nu il vei obtine, indiferent de obstacol, de timp sau de costuri. In acel moment, in care ai luat hotararea de a fi persistent, acel 'ceva' care aplica Legea Atractiei va aranja cartile in favoarea ta. In timp ce am scris fraza de mai sus, in background am auzit un promo la o emisiune cu Donald Trump - "I want to build the tallest towers - and I will ! ". Despre asta vorbesc.

Uneori, Legea Persistentei se suprapune cu ceea ce multi numesc o dovada de nebunie: sa incerci acelasi lucru asteptand alte rezultate. Va contrazic ... daca esti indeajuns de hotarat sa obtii un lucru, s-ar putea sa-l obtii incercand acelasi lucru ferm hotarat sa nu renunti. Nu vi s-a intamplat niciodata? Eu imi aduc aminte cum instalam driverul de la placa de sunet AD1815 de pe floppy, pe Windows95. Repetam de cel putin 5, 6 ori aceeasi procedura, identic, si .. da, mergea a opta oara. Daca nu mergea la primele 10 incercari - continuam, pentru ca eram ferm convins ca o sa mearga.

Mereu cand am o problema care pare fara iesire, ( sentimentul acela al disperarii, cand nu gasesti solutia, cand te enervezi, cand vrei sa spargi ceva sau sa plangi ) ma opresc si imi spun ca nu voi renunta. Atat. Indiferent cat va dura si ce va trebui sa fac, nu voi renunta pana nu voi obtine solutia. Dupa acest moment, in cele mai multe cazuri solutia apare imediat.

Probabil nu e nevoie de aceasta precizare ( a existentei Legii Persistentei ) dar cred ca una din greselile fundamentale pe care le facem in viata este aceea de a incepe "ceva" fara a avea incredere in reusita si fara a fi hotarati sa terminam.

Si ... da, eu sunt unul din "acei oameni" care cred in Legea Atractiei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cunosc "fenomenul" si am deja o explicatie pentru el. :)
Atunci cand ne dorim ceva cu adevarat incepem sa dam prioritatile celorlalti la o parte si ne concetram doar asupra atingerii scopului. Depunem atat de mult efort incat nu ne dam seama cand exageram, insa continuam pana la capat. Oamenii dispun de foarte multa energie insa o irosesc pe maruntisuri, iar corpul, cum e facut sa economiseasca energia mai mult ne incetineste in viata de zi cu zi, atunci cand treaba e rutina de la A-B pentru ca nu e programat sa dea 100%, pentru ca nu avem nevoie de multa energie sa facem cumparaturi...Totul se schimba insa atunci cand ne dorim ceva cu adevarat, energia nu mai e ceva solubil, e material brut, puternic si radiant. Lumea e plina de traseisti( A-B) , cei care isi doresc ceva cu adevarat pot iesi in evidenta oriunde, pentru ca sunt siguri, sunt raul care agita pietrele.