23 noiembrie 2009

Simplu

Citesc o carte, care imi place mult. Si n-am cu cine s-o discut (trist, stiu :) ). Si caut "pe net", sa vad ce-au spus altii... Si gasesc oameni ca mine, carora le place, care sunt incantati, care se regasesc, care au nostalgii, care... Si gasesc oameni care vorbesc de imaturitatea autorului, vorbesc de stitlul care abia la urmatorul lui roman s-a cristalizat, vorbesc de imperfectiune, de o poveste ratata, de "creionarea unor personaje imperfecte"... Asta ma face sa fiu "simplu", nu?

Vreau sa aud mai putine intrebari, sa-mi spuna cineva ce trebuie sa fac, si sa nu mai am nevoie sa gandesc. Vreau sa-mi spui de ce nu mai spui nimic, si as vrea sa fiu oriunde atundeva, numai nu aici.

10 comentarii:

Carmen spunea...

ce carte?

derelict spunea...

dans dans dans, de murakami. oricum... e... "teoretic vorbind".

atat?

Carmen spunea...

nu :)

derelict spunea...

Nu ?!

Zvârluga. Zvârluga Bond spunea...

Foarte pe scurt: Intră şi dansează pentru tine, dacă viaţa e o cameră în care se aud acordurile celor de la Madrugada - Step into the room and dance for me. :)
"Tu trebuie să dansezi cât ţine muzica. Pricepi ce-ţi spun? Dansează mai departe, fără să te opreşti. Nu te întreba de ce, nu te gândi ce sens are. Dacă începi să te gândeşti la lucrurile astea, ţi se opresc picioarele... Trebuie doar să dansezi... Aşa că dansează. Dansează cât ţine muzica." - ăsta e citatul meu preferat din roman.

(Am citit aproape tot ce s-a publicat din Haruki, la noi.)

PS:
o surpriză plăcută la tine pe blog, piesa lui Skunk Anansie - Secretly. O trupă pe care o ascult de ceva timp. Să asculţi şi Purple - Skin, o cântă doar tipa, asta dacă n-o ştii deja.

derelict spunea...

Ce n-am citit eu de el e Cronica pasarii... n-o mai gasesc, pe nicaieri.

"Dans..." e o carte tare inselatoare. Uneori ma-am chinuit sa citesc "mai incet", sa nu pierd ceva, pe parcurs. Plus ca se poate cita din ea, cred, cu orice ocazie. Incepand cu "numele tampite ale trupelor de rock", cu "danseaza cat tine muzica" sau "informatii insuficiente pentru un raspuns, apasa Delete" (pacat ca n-am memoria f buna..)

Nu, nu stiam Purple - Skin. Because of You imi place, o stiam.

"O surpriza placuta.. " a sunat...Ce-ai vrut sa spui cu asta? Sunt foarte paranoic zilele astea. :(

Zvârluga. Zvârluga Bond spunea...

Cronica păsării-arc este excelentă! Eu am luat-o de la bibiliotecă, nu ştiu dacă o mai găseşti în librării.

Aşa e. Îţi vine s-o iei mai încet, ca să nu pierzi ceva.

"O supriză plăcută" a sunat exact aşa cum a fost. N-am găsit mulţi oameni care să asculte Skunk Anansie şi m-am bucurat.

Dacă eşti foarte paranoic zilele astea, poate că o să-ţi treacă zilele care vin. De tine depinde mereu. :)

derelict spunea...

Mda. Zilele care vin o sa fie mai complicat. Ma rog.

Zvârluga. Zvârluga Bond spunea...

Simplu. Ăsta e titlul postării tale.

derelict spunea...

Simplu sunt doar eu. Din ce in ce mai simplu, descopar.