18 decembrie 2006

Luni

Ultima "luni" de servici pe anul asta. In continuare ma simt aici "din greseala". E ca si cum ma atept sa se termine; nu mi se potriveste, si nu ma simt bine. Si nu e vorba de serviciul unde sunt acum. E vorba de concept, in general.

Am ajuns aici ... din inertie. La un moment dat, in urma cu ... ceva timp, am renuntat sa mai gandesc pentru mine, am luat decizia ca ceea ce spun altii e deajuns. In felul asta, m-am gandit eu, e mai simplu. Pot sa spun "nu e vina mea". Pot sa spun "eu am zis ca asta n-o sa mearga, dar ..". Da. In felul asta am scapat de responsabilitatea ca inainte de a ma culca sa ma gandesc ce o sa se intample maine. Maine ma duc la servici, unde "muncesti doar cat sa nu fii dat afara si esti platit cat sa nu pleci in alta parte". Pot sa adorm linistit uitandu-ma la un film, de ce sa-mi fac griji pentru maine.

Si la urma urmei, daca maine se intampla ceva rau, nu e vina mea. Nu stiu daca este cineva din jurul meu care sa nu fie vinovat de insuccesul meu. Si daca este, gasesc un loc liber imediat. Daca maine salarul meu ar fi la jumatate si ar trebui sa muncesc dublu, as face-o , la urma urmei, ASTA E. Nu sunt eu vinovat ca am ajuns in situatia asta, din cauza lui x a trebuit sa renunt la .. , si din cauza lui y a trebuit sa plec de la .., si am venit aici pentru ca asa au zis sh si tz ca e bine.

Si la urma urmei, ce vrei? Nu inteleg. Toata lumea munceste. Fii bucuros ca ai un salar destul de bun. Unii te invidiaza. Tu trebuie sa-i invidiezi pe cei cu salar mai mare. Toata lumea face credite, e clar ca asa se face, alfel cum.

Si la urma urmei uite ce frumos e aici la servici. Nu trebuie sa muncesti CHIAR TOT timpul. Nu trebuie sa vii la ora fixa, este cafea si apa plata gratis. Uau! Ei, da , seara mai stai o ora doua peste program. La urma urmei ce mare lucru faceai acasa in orele astea? Oricum acasa e urat, te mai si certi ( daca ai cu cine). Lasa, uite aici macar te apreciaza cineva. Cred. Si la urma urmei, poate stai peste program ca nu ti-ai facut treaba bine, doar asta e datoria ta, nu?

Nu inteleg de ce imi fac rau singur, am momentele astea cand ma gandesc asa.. Cum ar fi daca as avea si eu bani.. sa am nu stiu asa , ceva .. un TALENT deosebit, sau .. sau .. sa-mi vina si mie o idee de asta senzationala.. maama, si sa-mi fac o firma, si sa am masini, si case. Si telefon cu Symbian 9.2. Dar e clar ca asta no sa mi se intample mie niciodata. Eu n-am talente si nici nu-mi vin idei. Plus ca presupunand prin absurd ca mi-ar veni o idee, n-as putea niciodata s-o duc la sfarsit. Pai in tara asta nu se poate face nimic. Tre sa furi, sa ai prea multi bani, sau relatii ca sa reusesti ceva. Plus ca nici singur nu pot, dar nici sa ma asociez nu e o idee prea buna, pentru ca o sa ma fure asociatul, sau o sa ma pacaleasca sau o sa ..

Lasa, uite, toata lumea e bucuroasa aici la birou. Hai ca inchid, ca vine sefa' .

12 decembrie 2006

terapeutic

Exista in viata mea unele perioade in care nimic nu merge. Nimic. Si nu vorbim aici de momentele in care "am ghinion". Nu, nu. *Nimic* nu merge.

Mai intai bat cu degetele in birou. Apoi incep sa spun chestii de genul "Asa , bravo, nu ma lasa sa fac *cutare*, bravo!". Apoi ma enervez, si injur, mai tare, Mai tare, MAI tare.
In functie de cantitatea de cofeina in sange, bat cu pumnul in masa, arunc diverse obiecte ori doar strang din pumni. Apoi evident se instaleaza starea "post-nervoasa", de ... cum sa-i spun dezamagire, in care ma parasesc puterile si ma bag in pat ferm hotarat sa nu mai fac nimic niciodata.

Dupa (in medie) 25 de secunde sar in picioare ferm hotarat "Nuu, nu ma dau batut, unul dintre noi trebuie sa renunte si eu nu renunt. Nu ma intereseaza, ce faci, eu nu dau inapoi ..(continua cam 5 minute)".

Mereu am un *inamic* imaginar, care urmareste sa ma impiedice sa-mi fac treaba. Azi am fugit de el de dimineata dar il simt ascuns undeva intr-un colt. Si ma pandeste.

Fii atent, daca citesti peste umarul meu: azi am treaba, si n-am chef de joaca. Si daca totusi te hotarasti sa vii, vino inarmat cu multa rabdare, cause' i'm gonna' put up a fight!

04 decembrie 2006

Ce inseamna sa ...

ai succes sau sa fii un ratat.

Well , imi dau seama ca intr-adevar, nu am stat niciodata sa ma gandesc serios la treaba asta.

Si incepe: sa ai succes inseamna sa ai bani si sa .. Inevitabil, pentru mine, sa ai succes inseamna sa ai bani. Da, stiu, satisfactiile adevarate provin din alte chestii bla bla. Stiu asta si sunt de acord. Dar pentru mine (cel putin la ora actuala) succesul este legat de bani. Si din nou, nu SA AI BANI inseamna sa ai succes, dar sunt legate intre ele. Cand ma gandesc la succes ma gandesc la masini frumoase, la case comfortabile, la lipsa de nervi, la lipsa de griji la puterea sa fii multumit cu ce faci si ce ai.

Sa ai succes cred ca inseamna sa faci ceea ce iti doresti sa faci, sa ai vise/scopuri si sa muncesti pentru a le realiza, sa nu simti nevoia sa fii fals, sau sa fii "ca cineva".


Sa fii ratat pentru mine inseamna ( cred ca am spus-o si intr-un post anterior) sa realizezi ca nu ai ceea ce iti doresti, sa vrei ceva dar sa nu faci nimic ca sa ai , si poate pe deasupra sa invidiezi (cu toata gama) pe cei ce au.

Acum ma simt ca si cum ...

as fi castigat un premiu surpriza.

Pentru ca , asa, din senin, am inteles o chestie foarte importanta pentru mine.
Am auzit de sute de ori despre modurile subtile in care te sabotezi singur. Despre chestiile negative pe care le asociezi ( gresit) cu succesul, cu banii etc. si asa "ceva te retine". Nu pot sa spun ca nu am crezut in ideea asta, dar pana acum pur si simlu nu puteam sa mi-o explic, sa o inteleg , sa imi dau un exemplu .. din mine.

Am citit tot felul de exemple: daca ai bani iti pierzi prieteniidaca ai bani unii din prietenii sau cunostintele tale o sa aiba nu stiu ce comportament impotriva ta si tu in subconstient stii asta si nu vrei. BS. Stiu asta si nu ma intereseaza. Ca simti ca daca tu ai bani inseamna ca i-ai facut pe spinarea altora, si nu te simti bine. Pe naiba. Ca succesul inseamna ca vei fi singur. etc etc

Ei bine azi mi-am dat seama despre ce e vorba, am inteles, cum s-ar spune. Si da, in ciuda faptului ca am declarat de zeci de ori exact contrariul, mi-e frica de bani si mi-e frica de success. De ce ? ( Pentru ca sunt un idiot? Nu. )

Imi doresc mult sa castig un milion de dolari la loto dar mi-e mai frica sa se intample chestia asta. De ce anume mi-e frica? Nu am sa stiu ce sa fac cu banii, am sa-i investesc prost, am sa-i pierd, am sa ma fac de ras.

Imi doresc foarte mult sa am afacerea mea proprie, si sa am succes, dar .. daca la un moment dat am sa incep sa pierd ... am sa pierd totul, am sa ma fac de ras, o sa fie prea tarziu ca sa mai fac altceva.

Mi-e frica sa fiu bun la servici pentru ca mi se pare ca ratez altceva. Si mi-e frica sa plec de la servici pentru ca dau cu piciorul la ..

Daca citeste cineva asta , stiu, o sa zici " Ce idiot, pai toata lumea stie chestia asta , ca mereu ti se pare ca pierzi mai mult de cat castigi, ca e in <> umana sa aiba sentimentele astea, indecizia, etc."

Eu am trait in nebunia mea, pana acum, cu sentimentul ca sunt mai presus de fricile astea. Si mereu ridicam din umeri cand auzeam un astfel

Si asta este explicatia locului unde ma aflu acum, a faptului ca nu fac altceva , ca nu am mai mult, (ca nu castig la loto), etc

Off iar nu pot sa termin ce am de spus din cauza servicului.

30 noiembrie 2006

ce voi face la 30 ani

incercand sa gasesc un raspuns la o intrabare pur tehnica am intrat pe analytics la blog-ul meu (neacutalizat de muult timp). La termenii de cautare(google, evident).

"Bizar" este putin spus. "Ciudat".. dar in sensul cel mai rau al cuvantului.

Pe langa niste chestii banale, sau normale, "doresc sa muncesc ceva acasa", "videoclipuri cu prosti", amenda fara bilet tren" si multe altele de acest fel , gasesc:

"animale care aud sunete" -- intr-un post trecut (foarte controversat, de altfel) criticam pe unii oameni( le spuneam atunci "bucuresteni", si da , stiu ca am exagerat cu asta) ca au o "relatie nepotrivita" cu animalele. Dar se vede treaba ca problema era mult mai grava. Eu am si scris acolo ceva de genul "animalele sunt acele chestii care misca, scot sunete, etc si nu sunt facute de om". Dar de aici pana la formularea asta "animale care aud sunete" . Cum adica MA IDIOTULE ??? CE SA AUDA ANIMALELE , CULORI ??

"vreau sa incep o afacere" - si eu , am si facut chestia asta pana acum. Solutia e chiar sa o incepi, in loc sa cauti pe net diverse chestii ca sa pierzi timpul o ora, doua.

"sunt un ratat" - si eu ma simt asa cateodata. Te compatimesc. Hai sa ne plangem, de mila, unul la celalalt. Doar de asta m-ai cautat, nu ? Asta o sa ne faca sigur sa iesim din starea asta.

SI ACUM PIESA DE REZISTENTA:
PERECHEA "ce voi face la 30 de ani" si parca providentialul raspuns imediat mai jos "sa muncesc".
CINE SA-TI RASPUNDA, OMULE? Ce raspuns cauti tu la intrebarea asta, si la cine ??? Vei face la 30 de ani exact CE VEI VREA TU SA FACI. Cum pot unii oameni sa puna niste intrebari asa de gresite ?
Hai, sa incercam impreuna:
Ce VREAU sa fac la 30 de ani.
Ce AR FI FRUMOS sa fac pana la 30 de ani.
Ce M_AR FACE SA FIU MANDRU daca as reusi sa fac pana la 30 de ani.
etc.

Nu mai cauta pe google, raspunsul e la tine, in capul ala pe care il folosesti pentru a pricepe ce scrie in fiecare zi in "Compact", pe care-l iei gratis de la metrou si ti se pare ca ai facut o economie, in drum spre servici unde tragi chiulul si ti se pare ca il tragi in piept pe patron , ca asta e scopul tau final doar, nu ?

Hai, sa incercam impreuna. Pana la 30 de ani , VREAU SA AM BANI. VREAU sa am afacerea mea ( sau sa am o CARIERA adevarata) , Vreau sa am o casa frumoasa. VREAU sa am o familie ( cum vrei tu , sanatoasa, frumoasa etc.)

Hai , mai zi , ce mai vrei.

Si ceva pe care l-am auzit si tot am vrut sa scriu undeva si nu stiam unde. Nu-i asa ca ti-ar place sa ai mai multi bani la sfarsitul lunii decat inca multa luna la sfarsitul banilor ? :)

01 noiembrie 2006

stare de ..

Nu-mi doresc nimic, nu fac nimic, nu ma bucur, nu am timp. Ma enervez. Ma enervez si mai tare. Ma grabesc. Sunt obosit. Disperat.

SI mai grav este ca nu inteleg de ce. Daca stau , asa cum stau acum, si ma gandesc, nu inteleg de ce sunt asa.

Stiu de ce sunt obosit, pentru ca stau 18 ore pe zi in fata monitorului. Ce nu stiu este de ce fac asta , pentru ca ce trece de 8,10 ore nu-mi aduce nimic in plus.
Stiu de ce sunt nervos, pentru ca (am impresia) ca sunt inconjurat de prosti. De oameni care ma forteaza sa fac anumite lucruri pe care nu vreau sa le fac.
Ma enervez si mai tare pentru ca imi dau seama ca nu fac ceea ce trebuie, spun ceva si nu ma asculta nimeni. Bigotismul generalizat. "A bigot is a prejudiced person who is intolerant of any opinions differing from their own. "

De fapt sunt suparat nu pe altii,sunt suparat pe mine. Pentru ca nu reusesc sa fac ceea ce ar trebui sa fac si ma invart in cercuri din ce in ce mai mari , mai departe de centru.

Ce naiba...

25 octombrie 2006

(no subject)

Mie imi place sa cred (inca) ca "locuiesc" provizoriu. Adica urmeaza sa
... ma mut undeva. 7 luni de provizorat ...

Din acest motiv al provizoratului acum 6 luni cand am pus net aici ...
am pus de la sala de net de la parter. Am avut mari semne de intrebare
in legatura cu ce fac in momentul in care ..patronul ?.. de la sala mi-a
zis ca nu pot avea internet la 2 calculatoare cu un singur cablu. ook.
Dar am mers inainte.

Si acum ..tadaaaam. Omul meu, patronul de la sala de net ( si eu am fost
pana mai acum 7 luni patron la o sala de net :p ), s-a gandit el , cu
capul lui, ( si in mod sigur n-a mai intrebat pe nimeni) ca GATA , a
venit momentul sa nu mai poti avea internet cu un abonament decat la un
calculator. A gasit el o solutie, cu un program, cu parole, etc.

Acum scriu gratie Vodafone+Bluetooth, pt ca aparent eu nu mai am
internet. Contactat telefonic, "persoana" imi expune/ explica situatia.

Eu timid(asa sunt eu , mai timid) incerc sa aduc vorba despre un router
cu wireless (stiti, ptr. laptop, mai merg cu el prin casa). El nu,
nimic, programelul lui nu merge instalat pe router. Pai si daca vreau
linux? Eu chiar nu vreau sa dau net mai departe, dar am laptopul si ..
). Si acum capitalismul intervine in forta. Imi spune.. "oare nu mai
bine merg eu la RDS? Imi dau aia acolo tot cam ce-mi da si el , si n-am
restrictii.."

Si chestia cea mai ciudata e ca eu sunt obisnuit sa platesc o suta, doua
de dolari la net ... si el imi cere 750 mii ... si nu e in stare sa faca
o afacere.. sa-mi propuna ceva ...

Daca in ziua de azi esti dispus sa alungi un client care e dispus sati
plateasca dublu un abonament ( da recunosc, sunt comod, si sunt dispus
sa platesc dublu pt comoditatea mea.) asta in ochii mei e un semn clar
ca ar trebui sa faci altceva in viata.

09 octombrie 2006

De ce nu ?

pentru ca :

nu are cum sa mearga chestia asta .
e prea complicat, nici nu merita sa incerc.
n-am sa fiu in stare sa ma descurc, daca o sa mearga.
nu pot singur.
nu am cu cine.
o sa iasa prost.
daca ma amendeaza garda ?
o sa rada toti de mine, n-am sa mai pot da ochii cu nimeni.
nu e momentul potrivit.

hei. am sentimentul ca as putea continua asa inca jumatate de ora. Cele de mai sus le-am scris pe nerasuflate. Nu e bine ce se intampla.

23 septembrie 2006

Oameni si zgomot

Multa vreme am crezut ca eu sunt bolnav de nervi, si nu suport galagia. Ca e normal sa fie mereu galagie in jur, si ca eu sunt cel vinovat ca nu o suport. Ma enervez groaznic cand in jurul meu se aud tot felul de zgomote, dar mai ales cand lumea vorbeste tare. Asta ma scoate cu adevarat din sarite. Oamenii care nu pot vorbi decat in strigate. Si da, okay, sunt pregatit sa suport chestia asta cand vorbesc cu batranii. E de inteles sa strigi langa cineva care nu aude.

Intre timp mi-am dat seama ca nu e chiar asa. Nu sunt bolnav de nervi( aici .. poate ar mai fi de spus cate ceva :) ). E normal sa te enervezi cand cineva sta langa tine la 30 centimetri si vorbeste strigand la tine. O astfel de conversatie numai normala nu e. Probabil exista si un raspuns al organismului, "strigat inseamna cearta, deci ne certam, deci trebuie eliberate substanta cutare cutare". Si uite asa ma trezesc nervos si nu stiu de ce.

Si "acea" categorie de oameni, care striga mereu. Ei prefera sa stea mai departe, daca se poate chiar si in alta camera, si sa strige. Dar nu, nu e nici o problema daca suntem in aceeasi camera. Oricum strigam. Ei sunt oamenii care traiesc intr-un zgomot continuu, indiferent de sursa, indiferent daca zgomotul exista sau daca il provoaca chiar ei. Oamenii care ... dau televizorul la maxim la stiri, care vorbesc la maxim, care trantesc vasele cand le spala, care trezesc toata casa cand se trezesc ei, care deranjeaza o sala intreaga de cinema cand desfac un ambalaj de bomboana si nu isi dau seama nici un moment de nici unul din lucrurile astea.

Si mai sunt oameni ca mine. Oamenii ca mine fug de oamenii ca mai sus. Cand oamenii ca mine sunt siliti de imprejurari sa stea intre oameni "zgomot" , oamenii ca mine cedeaza nervos. Se bucura ca pot pune castile, deschide calculatorul si asculta muzica la maxim. Ofteaza privind spre iconita de baterie descarcata de la calclator si cauta disperati o priza.

De ce tipi?

Nu tip, asa vorbesc eu !

12 septembrie 2006

anger management

dimineata am stat 20 minute in intersectie. Nu in masina, am asteptat in intersectie. Dupa ce am trecut de momentul critic in care claCSoanele ma scoteau din minti, am avut un sentiment de .. mila. Am inteles intr-un singur moment ce n-am inteles in 6 ani de cand am carnet, si ce nu vor intelege multi probabil niciodata. NU E VINA LUI! Nu semafoarele sunt de vina, soferii nu sunt prosti sau incurcalume ( :) ) sau nesimtiti. Sunt pur si simplu prea multe masini, pentru intersectia respectiva. Fara sa mai socotim tramvaiul. Faci la stanga, deci dai prioritate la cei din fata. Din fata vin 174 de masini, in 30 secunte de verde. La stanga mai fac alte 99 de masini, in afara de tine. Prioritatea e sfanta, ca nu te lasa nimeni. Se mai strecoara cate unul, maxim 2. Pana dai tu prioritate la toti, s-a terminat de mult verdele, si esti pe rosu, in mijlocul intersectiei. Acum vin din stanga si din dreapta, toata lumea claCSoneaza. ClaCSOnezi si tu. Te injura si ii injuri si tu ca doar nu e vina ta ca semaforul e prost sau ca BOUL ALA care era in fata ta nu s-a miscat mai repede. Ia uite-l si pe asta imi face semn sa trec. Unde sa trec MA BOULE [... ...] nu vezi ca-i ASTA in fata mea, UNDE sa ma bag [... ...]. Ia uite-o. MISCA [..] ODATA [...] VACA [...]. ClaCSon cat cuprinde.

Revin..

11 septembrie 2006

trading money for health

inspirat de aici ...

(Daca vrei sa citesti... e lung. E filosofia chibritului. Si e si personal spre sfarsit. E scris pentru mine. Nu cred ca merita efortul... )

Ca tema pentru acasa, am sa caut cartea de N. Hill unde am citit fraza "Trading Health for Money and then trading back Money for Health".

Sincronicitati sau coincidente, am auzit in ultimele trei zile de foarte multe ori discutii pe tema asta, a muncii duse pana la extrem, 18 ore pe zi. Neaparat necesar, sa spun si eu ceva pe tema :).

"Daca as putea munci 18 ore pe zi... nu, daca as putea munci 24 de ore pe zi, as face-o. 7 zile pe saptamana. Si la 40 de ani cand am adunat destui bani as face inconjurul lumii si mi-as cumpara case si masini si vapoare."

Si cunosc oameni care nu s-ar opri, si chiar nu se opresc, nici duminica. Problema nu se pune totusi asa. Problema se pune sa muncesti atat timp cat poti sa o faci FARA sa-ti afecteze sanatatea. Problema se pune sa muncesti atat timp cat esti productiv, si cat CASTIGI cu adevarat ceva. Greseala pe care o fac majoritatea oamenilor este ca nu se trec niciodata pe EI INSISI in ecuatia profitului ( profit = venituri - cheltuieli). Cheltuieli , Costuri. Sigur, cheltuielile sunt de multe feluri, si majoritatea FINANCIARE. Dar sanatatea ( fizica si mentala), familia, amintirile, sentimentele, TREBUIE trecute si ele in ecuatie.

Daca la sfarsitul celor 24 de ore ai castigat o gramada de bani, dar n-ai un prieten, nu ai zambit macar odata, familia(daca o mai ai) te priveste ca pe un strain, tremuri de nervi si te doare spatele si te ustura ochii... unde e castigul?

Ii dispretuiesc pe cei care stau degeaba toata ziua sau care muncesc de la 9 la 5 "de nevoie", ca sa-si plateasca facturile. Pe cei care merg "la servici" si urasc munca pe care o fac.
Ii dispretuiesc pe cei care "isi iubesc munca" si muncesc 18 ore pe zi si isi iau "teme pentru acasa". Pe cei care nu gandesc sau nu vorbesc decat "servici"("job").

Multi dintre noi traiesc cu impresia ca sunt "valori nedescoperite" care merg zi de zi la servici si fac o munca sub valoarea lor adevarata. Ca "ar putea mai mult dar..". Si aici incep o gramada de "dar ..". "Tinerii nu pot face nimic in ziua de azi..." "Iti trebuie bani ca sa .." "Eu am talent dar se cauta altceva.." "Seful meu e un idiot si nu vrea sa ma promoveze.." etc etc. Oameni care au mereu impresia ca ar putea fi mai buni ca altii, dar nu "au conditii". Ok, INCEARCA!!! Da-ti demisia si fa ce ai tu impresia ca ar trebui sa faci defapt. Fa tot ce poti. Si daca dupa o luna, doua , trei, vezi ca ai gresit si ca de fapt NU POTI, scoate-ti chestia asta din minte si angajeaza-te inapoi. Nu ai sa mai regreti niciodata ca "ai fi putut face ...". Ai incercat. GATA. Inapoi la servici de la 9 la 5, apoi o bere, un meci de fotbal sau o telenovela. POTI ?

Altii se trezesc dimineata si muncesc 18 ore. Ajung "acasa", singuri chiar daca traiesc cu cineva, adorm 3 ore si o iau de la capat. La o bere (rar, pentru ca nu au timp de asa ceva) se plang ca nu le ajunge timpul, povestesc la toti in jur proiectele lor, se enerveaza cand cei din jur le spun sa o ia mai incet, au impresia ca numai asa poti face "ceva". Numai daca muncesti non-stop poti ajunge "cineva" poti realiza "ceva". Muncesti 10-20 ani "la maxim" si apoi te bucuri de ce ai realizat. Mai grav e ca sunt unii care fac asta nu pentru ei, ci pentru "patron". OMULE, daca e nevoie sa muncesti 18 ore pe zi ca sa realizezi ceva, STOP. N-ai sa realizezi nimic. Ai sa ai bani, sigur, dar RESTUL?

Ca sa fiu sincer cu mine spun ca sunt intr-o perioada in care as vrea sa muncesc 24 de ore pe zi. De ce ? Pentru ca atunci cand ma opresc, nu vad nimic frumos in jurul meu. Nu ma regasesc in nimic altceva decat in ceea ce fac. Nu vreau sa ma uit la TV, nu vreau sa ma distrez si nici sa ma "relaxez". Vreau masina mai buna, vreau casa, vreau concedii in zanzibar(your passport to paradise). Imi pare rau pentru timpul pe care l-am pierdut pana acum si n-am castigat destul ca sa am toate astea. Ma gandesc mereu cum sa fac si ce sa fac ca sa castig destul. Timpul trece si eu tot nu fac nimic. In ritmul asta nu realizez nimic, daca as avea mai multi bani as incepe o afacere, daca as avea o idee, doar o idee imi trebuie... E clar, sunt un ratat. Am 25 de ani si uite, n-am masina, nu pot sa ma duc in concediu, sunt pierdut. N-am sa adun niciodata destui bani incat sa-mi cumpar sau construiesc casa pe care mi-o doresc. N-am nici o sansa. Sunt un ratat. E clar, singura sansa e sa muncesc mai mult. Am un serviciu la care stau 11 ore. Hmm poate ar trebui sa mai gasesc ceva. De ce sa merg acasa si sa ma uit la TV? Nu mai bine mai muncesc ceva si CASTIG MAI MULT ? POATE ASA Imi cumpar masina !

Ca sa fiu sincer cu mine, sunt un idiot.

Ce a fost a fost, iar ziua de maine vine dupa AZI. Daca AZI ma gandesc la ce am sa fac maine, AZI e o zi pierduta.
Si uite azi nu m-am mai trezit un ratat. Vreau masina, si am sa fac AZI tot ce pot pentru asta, fara sa ma gandesc ce voi face maine, si fara sa ma gandesc ca nu pot. Am sa muncesc 18 ore azi numai daca nu am sa fiu obosit. Nu am sa mai beau si a treia cafea doar pentru ca "daca adorm acum, raman in urma".

Stai putin. Am 25 de ani. Am avut si am firma(muncesc doar pentru mine). Si servici(muncesc si pentru altii). si bani (chiar daca nu cat as vrea) Masina. Ok, in zanzibar n-am fost niciodata. Ma repet, dar .. ca sa fiu sincer sunt un idiot. Cand am ajuns sa fiu asa de pesimist?

Viata incepe si se termina AZI. Nu vreau sa muncesc 18 ore. Nu mai imi raman decat 6.

06 septembrie 2006

ca o continuare la postul de ieri (recitind imi dau seama cat de suparat eram (frustrat ?))...

acum ar trebui sa scriu de ce am plecat de "acasa" si nu am ramas acolo, daca era asa de frumos (cum m-a si intrebat cineva)(cool site:)) .
Dupa cum am si spus am plecat pentru ca aici sunt librarii in care gasesc si altfel de carti decat "cum sa slabesti in 10 zile" sau manuale scolare, am plecat pentru ca aici exista teatre si parcuri si cluburi etc etc

Si ar trebui sa spun si de ce NU mi-ar place sa stau "acasa". Adevarul e ca mi-ar place sa stau acasa, dar la 40 de ani , nu acum. Cand am sa vreau cu adevarat liniste sau cand voi reusi sa-mi separ complet veniturile de munca.

Dar ,
vreau sa merg mai departe pe ideea de ieri. Nu am foarte mult de cand sunt "zi de zi" in bucuresti. 7 luni. Si probabil am sa mai stau mult. Si e un oras frumos, imi place, dar e pacat ca prea putini dintre "bucuresteni" tin la el. Nu vreau sa fac prea multa filosofie, dar e o stare generala. Toata lumea din jur se minuneaza cat de civilizati sunt germanii sau ce curatenie e in Austria pe strada. Ei sunt oameni "civilizati", au gena asta a "civilizatiei" pe care noi nu o avem.

Eu nu cred nici o secunda in chestia asta. Sunt convins ca e foarte curat, si sunt convins ca sunt foarte civilizati. Dar nu e o gena. Este un respect al oamenilor pentru ei insisi, un automatism si amenzi multe si mari. Cand la noi politistii vor amenda pe cei care arunca ambalaje pe strada cu de la 5 milioane in sus, si sa fii nevoit sa platesti, ca altfel se cumuleaza la amenzi pana iti ia masina din fata blocului, sunt sigur ca nu o sa mai fie atat de multe ambalaje pe strada.

La noi exista munca in folosul comunitatii atat ca pedeapsa(amenda) cat si ca metoda de a castiga ajutor social. Eu am asistat la demonstratii facute de .. minoritari.. in care ei cereau ajutorul social de pomana , el are 7 copii acasa, ce , el are timp sa mature pe strada? Si li se da.

Eu cred ca suntem la fel de civilizati ca si nemtii, dar nu avem amenzi destul de mari , si nici salarii destul de mari in politie. Stiu, politistii fac abuzuri, noi nu vrem un stat militar, jos ceausescu. Intr-un stat civilizat politia nu ar trebui sa existe, noi avem nevoie de ea ca de aer.

Am o nelamurire de muuult cu CFR-ul. Nimeni n-a reusit sa ma lamureasca. Poate de acum inainte. La cefere se "face blatul" sau, marog, "se merge cu nasu' " in stil mare. Sa-mi spuna si mie cineva.. cefere-ul castiga ceva din treaba asta si nu-mi dau eu seama ? Sau de ce se perpetueaza chestia asta ? In zona la mine s-au anulat trenuri de navetisti care erau pline pentru ca mergeau in pierdere. Un tren plin, in care nimeni nu cumpara bilet. Si apoi navetistii au facut "miting" la gara, "ca domne' de ce au scos trenu' ! el n-are bani de dubita(microbuz, adica), sa bage trenu'!"
Eu la cefere as pune amenda 10 milioane, si nasului bonus 5 milioane din fiecare amenda. Sa vad, cui ii mai convine sa mearga fara bilet. Si nici nasului nu-i mai convine sa ia 50 de mii spaga de la blatisti, ca ia 5 milioane daca-l amendeaza. Bine, in conditiile astea cred ca nasii ar trebui sa fie insotiti de trupe SWAT. Sau DIAS, sau cum se cheama la noi.

Adevarata problema la noi e ca inca lumea asteapta sa "faca statu' ". Statu e de vina ca suntem saraci, "astia e toti niste hoti, domne' ". Inteleg pentru cei de 60 de ani, sa astepte de la stat. Taicamiu' e nascut in 44. Pentru el totul era si este in continuare "statul". Cei mai batrani ca el se intreaba "de ce nu-i pedepseste nimeni domne' ?". Lor le e greu si n-o sa mai aiba timp sa inteleaga ca nu mai e nimeni acolo sus sa pazeasca, s-a terminat cu "reclamatiile la CC", "ilicitu' " si alte organizatii "de stat". Grav este in schimb ca nici cei tineri, de varsta mea nu inteleg. Nu te ajuta nimeni, ideea e sa faci singur. E greu, normal ca e greu. Altii in schimb o fac si poate oricine. Sigur, unii mai greu, altii mai cu pile mai cu spagi, dar se poate.
Pesimistii de 25 de ani care iau bani de la tata, stau cu berea in fata si critica "sistemu' corupt" sunt cei care fac ca romania si bucurestiul sa fie "necivilizate".

In cercul meu de prieteni (si in multe altele, sunt sigur) toata lumea rade de americani. Niste idioti fara scoala, fara istorie, fara traditii , etc. Americanii sunt un exemplu de capitalism pentru ca stiu sa traiasca viata pe care o au. De aia americanii au bani si nu au cultura. De aia eu lucrez pentru ei si nu ei pentru mine. Daca maine s-ar da planeta peste cap si ai putea cumpara paine recitand o strofa din Luceafarul, sunt sigur ca americanii ar fi primii care ar umple casa de volume din Eminescu. Romanii la 100 ani dupa asta ar mai spune inca "domne' pai pe cand americanii invatau Eminescu noi tineam piept turcilor, de aia suntem asa de ramasi in urma" sau alta scuza de genul...

off de ce m-am ambalat asa ? acum e clar ca o sa ma injure cineva.. ieri am scapat usor...

05 septembrie 2006

o idee

... pentru bucuresteni
(sau pledoarie pentru orasele mici , de "provincie")

doua zile intr-un oras mic de provincie. Am fost Acasa, in orasul meu de zeci de mii de locuitori. Nu de sute de mii , nici de milioane. De zeci. Nu e un sat, nu se cunoaste toata lumea cu toata lumea, dar e pe aproape.
Nu e nevoie de transport in comun, pentru ca oricum ajungi oriunde in 20 de minute. Deci nu te calca nimeni in picioare in tramvai, nu te inghesuie si nu esti nevoit sa mirosi nici un nespalat. La volan, nu e nevoie sa te feresti de nici un idiot care vrea neaparat sa depaseasca ACUM. Nu te claxoneaza nimeni si nu te injura daca mergi cu viteza legala. Daca totusi vrei tu sa mergi mai repede si sa depasesti, nu te blocheaza nimeni numai asa, "de'a naibii".

Poti sa traversezi linistit la trecere, pe verdele de la semafor. Poti sa mergi pe strada mai incet, nu te ia nimeni inainte. Nu trebuie sa fii speriat de grupuri diverse de minoritari ( ca sa fiu f f indulgent). Nu te scarbeste constant prostia pe care o auzi in strigatele celor de pe strada.

Poti respira si altceva decat esapament, anume AER. (Pentru bucuresteni, aer "e atunci cand" esti la munte, si nu ai facut inca focul si micii.) Nu auzi in mod constant claCSoane sau manele. Daca esti atent AUZI vrabii !! (Pentru bucuresteni, vrabiile sunt acele animale de culoare cenusie care mananca resturile de la covrigi, in statiile de tramvai. Si zboara cand vrei sa o sutezi ca pe o minge de fotbal.) (o alta paranteza, pentru bucuresteni. Animal nu "este atunci cand" este unul care vorbeste prostii sau iti ia locul in tramvai. Animal este acel lucru care se misca, uneori scoate sunete, si nu este facut de om. Mai clar... ca un caine .. asa. Sau ca o pisica. Si ma simt nevoit sa repet. Nu este facut ca sa-l sutezi ca pe o minge de fotbal. )

Ce-ar mai fi ? Pai .. Nu vrea toata lumea sa te fure sau sa te pacaleasca cu orice pret, oamenii nu vor neaparat sa ajunga acasa ca sa "scape de stress " in fata la teve si sa se "relaxeze" cu stirile sportive.

Acasa pot sa ies in balcon si sa ma uit departe, la dealuri. Da , stau la bloc, in centrul orasului, si de pe balcon vad depaarte la un kilometru sau mai mult, dealuri si padure. In Bucuresti nu vad de nicaieri mai departe de 100 de metri. Acasa, in balcon, nu aud la orice ora doi vecini certandu-se de la locul de parcare, si nu zboara gunoaiele de la vecinii de sus.

Acasa ies la o terasa sa beau (suc) si sa povestim si nu vin cersetori din 10 in 10 secunde.

Hmm de ce am plecat ? pentru ca sunt salarii mici si nu ai unde sa cheltui 250 euro pe chirie, restul pe intretinere si transport (in comun sau benzina) si mancare. Sa mai incep cu mancarea? Sa mai spun ca mancare "nu este atunci cand" dai 10 lei pe big mac sau ca "salata" nu este o chestie de plastic cu ceva verde inauntru si multa maioneza?

Alta data ...

P.S. Pentru cei "care vrea" sa ma injure. Daca stiai ca vrabia e animal si nu se suteaza, nu ma refeream la tine. Daca te simti totusi jignit in continuare, pentru ca esti bucurestean si n-ai inteles ce-am vrut sa spun dar ti se pare ca am spus ceva de rau, poftim , injura-ma , sunt moldovean , si stim cu totii "moldovenii e prosti".

Si al doilea PS... imi convine ca sunt in Bucuresti, si ca am magazine de unde sa cumpar, teatre la care sa merg, librarii, cinematografe, terenuri de tenis, terase, baruri cluburi etc etc . Dar parca ar putea fi totusi mai civilizat, mai curat, mai ... nu ?

10 august 2006

birou vs ibiza

Cum

nu , hai sa spun in engleza, ca asa o gandesc.

How am i supposed to handle this?
At the office , in front of the computer screen and Pete Tong, in my headphones is talking about the beautiful sunrise in San Antonio Bay and "welcome to another Ibiza Weekend".

nu mai suport

02 august 2006

caldura mare ...

un pahar de apa de la frigider .. rece.. gheata

beau jumate , aprind o tigara .. trag cateva fumuri ...

deja apa e calduta .. gretoasa ...

nu mai pot sa gandesc , nu pot sa dorm, nu pot sa stau, sa mananc , sa...

caldura asta .. se termina .. or am i in hell ??

27 iulie 2006

Cum o sa fie cand ...

...
vom sta amandoi, doar noi doi, in fata casei mici , de lemn, si ne va fulgera amintirea momentului de acum? In care ma dor ochii de la monitor, spatele de la scaun,etc..etc.. si simt ca nu mai suport nici o secunda din cele 3 ore care mi-au mai ramas de stat aici, iar tu .. nu stiu unde esti , si nu stiu ce faci. Nici nu (mai) stiu cine esti.

Cu o privire plictisita spre masina - nu am nevoie de bagaje, pot sa ramana acolo, nu am nevoie de calculator, nici de telefon, de nimic. Si apoi spre tine care te uiti intrebator. Ce facem? Nu stiu ce facem.
Stam.
Pentru ca e racoare, pentru ca suntem la cabana noastra din Elvetia, pentru ca se vad Alpii in departare, pentru ca miroase a iarba si a ploaie.

Si pentru ca de dupa cabana ne priveste, indecisa, o pisica.

26 iulie 2006

c, c++

prin procedeul click click click link link link am ajuns la un
post al lui patric despre c, algoritmi, etc

apoi click click pe la comentarii .. etc .. am gasit exemple de cod in c , stive, FIFO, printf(i--) etc.

eu acum scriu php .. care e f asemanator.. si totusi .. m-a cuprins asa o nostalgie ..un dor de examenele de la facultate in care functia dec(int c++) facea c-- in interior si apoi returna --c si intrebarea era ce valoare are ce dupa executia a nu stiu cate iteratii...

pointeri ... malloc si calloc :((

"matrici cu multi de 0"

si acum.. am dat totul pe echo "$name"; ... asta nu e informatica .. e ...

e clar, o sa pierim cu totii in flacari :))

22 iulie 2006

taxi ...

aseara n-am mai scapat ...

am mers cu taxiul, cu DVD, cu videoclipuri cu manele

tot am cautat azi , sa gasesc videoclipurile in cauza, sa le revad de vreo 4 ori pe fiecare, pentru ca nu le-am inteles. nu le-am gasit, din pacate.

ce idiotenie.

20 iulie 2006

taxi!

cand am venit in bucuresti stiam poezia pe de rost. atentie la taximetristi, sa te uiti la preturi pe portiera, sa te uiti sa fie de firma, sa te prefaci ca stii unde mergi, daca te intreaba pe unde sa nu spui niciodata ceva "idiot" de genul "pe drumul cel mai scurt" etc.

cel mai simpatic mi s-a parut un taximetrist de la gara de nord. venisem de acasa, aveam doua genti mari .. am urcat in masina injurand din cauza celor 10 alti taximetristi care m-au abordat "unde mergi baiatu', hai ca te duc ieftin, am masina dupa colt, etc etc.". M-a intrebat din prima "cat ti-au cerut astia ?". Eu zic 200, la un drum care face 80. Rade,si-mi spune ceva de genul: " care-l vezi ca nu sta in masina , ala e clar ca nu e cinstit. pai eu am masina de la firma , omu' se uita vede firma, ma vede ca citesc ziaru, intra si spune unde merge, eu il duc. asta e meseria. nu sa stau pe langa masina ca la piata , hai cu mine ...". Si era suparat, ca "prostii" se duc cu aia , care ii agata pe strada. "Pai cum domne' da chiar nu-ti dai seama ca ala iti baga mana in buzunar? Multi prosti, domne' " :) :).

Si am avut din nou aseara ocazia sa merg cu unul din cei care fac "meseria" asta pentru ca li se potriveste. Cei de genul asta imi aduc aminte de un coleg de liceu, primul care a avut carnet si masina dintre noi toti. Cand urcam in masina, cu el la volan, era mereu un amestec de aventura si relaxare. Mergea prea repede, depasiri la limita, mai trecea pe rosu, mai pe contrasens, vorbea incontinuu si ti se parea ca nu e deloc atent la drum, dar ajungeam mereu repede, si fara probleme (prea mari). Asa si unii din taximetristii cu care merg. Ma duc pe tot felul de stradute dubioase, pe care merg cu 120 la ora si ma tin de portiera sau pun frana si eu cu disperare, de pe locul din dreapta. Timp in care el foarte relaxat, ca si cum ne-am cunoaste de ani buni, ma intreaba de servici, mai cere telefonul, daca "se poate" sa dea si el un "bip" sau chiar sa sune pe cineva, ca "mi s-a terminat cartela". Sau iti aprinde o tigara, zice sa aprind si eu una "ca el nu e de asta cu mofturi, ca domle, la mine nu se fumeaza". Se lasa pe spate in scaun, ca in fotoliu, si porneste "in cursa". Merge pe unde crede el ca e mai bine, si nu ma ocoleste ca sa ma taxeze in plus, si nu vorbeste tot felul de prostii ca sa ma plictiseasca.

A, si n-am mai mers de mult cu un tx cu "manele la maxim". Au disparut? Nu cred, asta chiar ar fi prea bine. Am mers in schimb cu o dacie cu DVD... si videoclipuri 50Cent.

grr.. tre sa ma apuc de muncit ..

19 iulie 2006

lately

I saw a sign today
Said walk the other way
If you get scared in the dark
A soul gets to intense
And looses innocense
Best take a walk in the park

I saw the news today
Another scary day
Another day in the night
But if you touch a hand
Sleep on a bed of sand
You could be seeing the light

airbiscuit - lately (riley & durrant remix)

zile

hmm .. deci

- alarma la 7:10 de 2 (3?) ani incoace... tot de doi ani snooze de 2 ori - 7:30.
- cafea * 2 + rar ceva de mancare + citit + stuff - 8:45-9:00
- 2 * tramvai aglomerat, plin de idioti si nespalati - 9:50
- servici 1. incercat de facut bine ce am facut prost eu sau altii in trecut
sau 2. stat degeaba - 6:30 , 7:00
- 2 * tramvai aglomerat, plin de idioti obositi si mai nespalati - 7:45 8:00
- stat la coada cel putin 15 minute pt o paine - (sa zicem 8:00)
- mancare ? nu mai e; apa, suc? n-avem; iar citesc? de ce n-am cumparat? iar ma asez direct la calculator? iar ma deranjeaza teveul dat tare? iar pun castile si nu mai zic nimic? iar ... ? - 1:00, 2:00

"..Swing, swing, swing the spinning step.."
Sixpence None The Richer - Kiss Me

si asta in dorul libertatii pierdute, de acum 1 an, 2 , cand ma trezeam si ma urcam in masina si ma duceam unde vedeam cu ochii si munceam pe aceeasi bani si pe mai multa ... placere? satisfactie? DAR, vezi doamne, nu eram .. hmm .. cum sa zic .. conform cu standardele?

wtf do i need THIS for ? WHERE is IT taking me ??
And there's no coming down..
Rachel Starr - 'Till There Was You

15 iulie 2006

In tren..

Caldura mare...si toata lumea doarme. La tigara e complicat, culuarul e plin de studenti,cred, care stau pe jos, si citesc carti de algoritmi seminumerici. Mi-e dor de facultate, dar totusi nu inteleg ce te poate determina sa mergi atata drum fara loc. Inbatranesc?? Moare bat. la tel :(

14 iulie 2006

vineri ...

off..
a mai trecut o vineri...
nu stiu cum se face ca de cand lucrez aici .. vinerea am mereu cel mai mult de lucru...

of

13 iulie 2006

despre femei ..

mi s-a parut interesant ... nu stiu cat de adevarat, dar interesant.
cel putin partea cu ... subiectele de conversatie sunt cu totul de acord.

ce naiba , sunt satul de aceeasi discutie despre concediu excursie mare munte cabana hotel grecia !!!!!

http://sowhat.fourhooks.com/cat09312/art8597365963/

12 iulie 2006

BAC ..

e un subiect foarte la moda, observ.

se da spaga la BAC, se stiu subiectele la BAC, se copie la BAC ...
cred ca jumate din cei ce "dau BAC-ul" nu stiu sa scrie cuvantul pe litere, l-am auzit de prea multe ori spus in feluri foarte ciudate.

da, am vazut aseara la TV ca o eleva , viitoare studenta :d comunica , parintilor probabil, faptul ca "a luat 9,9x" nouanouazecisiceva. UAU. La un telefon Nokia care costa peste 15 milioane, imbracata cu haine care probabil se ridica pe la aceeasi valoare. dupa care urma probabil sa mearga cu prietenii sa lase vre-o 50 lei noi :D "la o terasa", pe un suc si o cafea. ma opresc aici. nu stiu daca fata a dat spaga, a cumparat subiectele, a copiat sau daca e intr-adevar o fata desteapta care a "facut de 9,9x".

problema mea e ca fata ( sau altcineva, ma rog) are mai multi bani pe mana decat au salar profesorii care-i vand subiectele sau care iau spaga .. si fata nu invata, pentru ca n-ar avea rost sa se chinuie sa inteleaga de ce moromete e moromete si nu e intelectual. sau orice altceva. stii cum e .. "Ai bani? eşti boier; n-ai bani? poţi să fii coborât cu hârzobul din cer, tot degeaba.". pentru CE sa piarda timpul sa citeasca o carte cand poate sa piarda ziua cautand feluri sa arate mai .."urbana", sau mai metro..ceva ?

viitorul de aur al tarii :d este reprezentat de niste copii care au ca singur scop "sa aiba multi bani" si care invata inca de la gradinita ca vecinul de bloc merge la gradinita "aia urata" si "e prost" pt. ca "nare banu'". apoi spaga la bac, spaga la facultate, spaga pentru un job, spaga pentru mai ce ??

si vinovati, cred eu, sunt parintii, care isi condamna copii la o viata condusa DOAR de bani, care ii invata ca rezolva totul cu bani. ii va fi ciuda sa munceasca ca sa castige un salar de 15 milioane , nu va vrea niciodata sa invete ceva pentru ca nu intelege de ce. nu va intelege de ce e "bolnav de depresie" si intelectul atrofiat nu-l va ajuta niciodata sa se intrebe "de ce?".

toata lumea spera ca in romania se va schimba ceva in bine, odata cu tinerii, cu "noua generatie". eu cred ca o sa-i regretam cu totii pe cei de azi , comunisti sau nu , hoti sau mincinosi cum sunt, care ne conduc, pentru ca noua generatie va fi prea redusa mintal ca sa mai conduca ceva. o sa fie ca la americani, pe care toti ceilalti ii considera idioti, iar ei se considera "de succes".


si DA, stiu ca trebuie bani pentru orice, si eu vreau bani , am nevoie de ei. vreau casa masina excursii vapoare etc. dar nu inteleg de ce sa nu ma opresc sa rad 4 ore continuu citind jerome k jerome, sau sa visez in Fundatia si Dune , "androizii viseaza la .." sau sa ma bucur prosteste la Maytrei.

ma opresc pentru ca imi dau seama ca ma enervez de-a binelea ... :d

Evermore - It's too late.

11 iulie 2006

Urban Delice: Google adica

De ieri verbul "to google" a intrat in categoria neologisme ..

Urban Delice: Google adica

si melodia ..

am uitat sa pun ... Evermore vs Dirty South - 'It's Too Late' (Warners)

eu sunt de vina ??

am si eu o intrebare. din tramvai coboara cele 274 de persoane care au stat inghesuite 10 statii. toti grabiti, toti "vrea sa coboare" primul. toti "trebuie sa ajunge" la servici ,sau mai stiu eu unde. mai putin o ..doamna sau un ..domn de 70+, 80+ ani, care nu se grabeste sau nu poate sa coboare la fel de repede si sa alerge asa cum fac ceilalti. Perfect justificat de altfel. bietul batran se misca greu, plin de sacose(asta e alta intrebare). NORNMAL, e batran.
Si acum intrebarea. De ce EU mereu sunt in spatele LUI ???? de ce intr-o multime de 274 de oameni grabiti si transpirati care alearga spre .. undeva .. eu sunt in spatele unui batran care abea merge ???
Si nu, nu spun ca el e in fata mea! nu cad in capcana de a spune ca cineva are ceva cu mine, si il aseaza mereu pe bietul om in calea mea, si nici nu ma enervez pentru ca el e batran si merge greu. dar de ce sunt mereu in spatele lui ???

Incerc sa ajung la concluzia ca asta este semnul ca ar trebui sa nu ma grabesc. la urma urmei, chiar nu am catre ce ...

10 iulie 2006

un fel de .. track of the day

Fate can act in a curious way
When all that mattered means nothing today
All that concerns me, that drenches my thoughts
Is the sensation that seeing you brought

I was alone out there, with no one else around
Now I've fallen for you, and there's no coming down

Rachael Starr - Till There Was You (Gabriel & Dresden's 12 Step Program)

05 iulie 2006

greu ...

greu din nou la servici , dupa patru zile libere, si singur.

mi se inchid ochii si nu vreau sa beau cafea, si ar fi mult mai simplu daca as avea totusi ceva de facut.

m-am saturat de aerul greu de afara , de miros de esapament si alte chestii de prin tramvai. ACASA nu a fost si nu o sa fie niciodata asa ...

30 mai 2006

din nou degeaba ...

Dupa ce vineri am stat degeaba toata ziua,
si ieri(luni) la fel ...

se pare ca astazi am la ce lucra.

DAR, pentru ca , da , exista un dar ... se pare ca iar stau "maxim doua ore" degeaba
pentru ca nare cine sa mi spune ce unde si cum ...

OARE de aia e atat de aglomerat totul la sfarsit ?

08 mai 2006

si in continuare steve jobs

http://www.youtube.com/watch?v=AnVUvW42CUA

sent you a video!


Here we see Steve Jobs at a keynote in 1983 showing for the first time ever the famous "1984" ad by Ridley Scott to an exclusive audience. The ad was shown on tv shortly after that only once during the 1984 Superbowl & never aired again & is considered to be one of the greatest ads of all time.

prima prezentare la un mac

http://www.youtube.com/watch?v=SO7bM2_H3Tk

steve jobs

Si un discurs adevarat , chiar daca nu prea se uita la spectatori http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA

steve jobs



http://www.youtube.com/watch?v=mezlF6Mu904